Danışanlarımdan en çok duyduğum sorularla bir seri yapayım diye düşündüm. Muhtemelen hepinizin ara ara düşündüğü şeyler olduğu için size de yardımcı olur.
Sağlıklı beslenmeye başladık, kilo veriyoruz, yaşam kalitemiz arttı, her şey yolunda.
Akıllara gelen ilk soru: Her şey güzel gidiyor ama ben hep böyle mi besleneceğim?
Öncelikle iyi veya kötü, hiçbir şey sonsuza kadar aynı şekilde devam etmiyor.
Tabii ki de her zaman beslenme hayatınızın merkezinde olmayacak, olmasın da. Elbette hamburger de yiyebileceksin, alkol de alabileceksin. Daha fazla makarna, gözün dönünce belki ölçüsüzce baklava da tüketebilirsin, hepimiz insanız. Pekii ama sonra kilonu ve sağlığını korumak için ne yapacaksın? Asıl soru burada.
Seanslarda beslenme eğitimini önemsememin en büyük sebebi de bu, sonsuza kadar benimle veya bir diyetisyenle çalışmayacaksınız. Bir şekilde listelere, diyetisyene muhtaç olmadan, kendi öğrendiklerinizle yola devam edebilmeniz en büyük isteğim.
Mideni ve beynini eğittiğin zaman:
-Şimdiki gibi tıkınırcasına yeme krizi ile daha nadir karşılaşacaksın bu biiirr.
-Diyelim ki yedin, beslenme eğitimi sayesinde bunu nasıl dengeleyeceğini bileceksin. Belki ödem tutacaksın, belki kilo alacaksın ama ucu kaçmadan bunu dengelersen kilonu korursun. Koruma dönemi demek hep aynı kiloda kalmak demek değil neticede.
Diyet yaparken de makarnanı, baklavanı, alkolünü tüketebilirsin. İstediğini söyle ve diyetisyeninin ellerine bırak kendini.
Amaa, hayalini kurduğun hem istediğimi yiyeyim hem de kilo almayayım mertebesi için biraz sabretmen gerekecek orası kesin.
Örneğin doktora gittin ve hipertansiyon teşhisi aldın. Doktorun uygun dozda ilacını başladı ve senden egzersiz yapmanı, zayıflamanı istedi. 2 hafta sonra ilacı bırakabilir misin? Önce tansiyonunun düzene girmesi, ilaç dozunun azaltılması gerekiyor ki doktor tamam dediği an gerekli görürse ilacı bıraksın değil mi?
Veya bir bebekten 6 aylıkken koşmasını bekleyebilir misin? Gibi gibi milyonlarca örnek verilebilir.
Demem o ki kardeşlerim, sabır ve beslenme eğitimi çok önemli.