Güçlü Bağışıklık İçin Tarif Önerileri

Güçlü Bağışıklık İçin Tarif Önerileri
Herkesin hasta olduğu, dışarıda virüs kokteylinin kol gezdiği bir dönemden geçiyorken bağışıklığa destek şart!
Ben diyetisyen Çağnur Ertuğrul. Bugün sizinle bağışıklık kuvvetlendirici 3 pratik tarif paylaşacağım. 

Çalışmalar bize gösteriyor ki: Bağışıklıkla en ilişkili besin öğeleri çinko, C ve A vitamini, selenyum, probiyotikler, kaliteli proteindir. 

Öncelikle yeterli ve dengeli beslendiğimizden emin olmamız gerekir. Hiçbir besin veya tariften tek başına mucizevi bir etki göstermez.

1. Tarifimize bir ara öğün alternatifiyle başlayalım.

Zerdeçallı karabiberli kefir
Kefirden gelen probiyotik bakterilerle zerdeçalın anti-inflamatuar özelliği, karabiberdeki piperinin de emilimi artırmasıyla birleşince hem çok pratik hem de çok etkili bir tarif ortaya çıkıyor. Kivi, ananas gibi meyveleri ekleyip smoothie olarak da tüketebilirsiniz, C vitamini açısından da zenginleştirmiş oluruz. Daha önce denemediyseniz muhakkak öneririm, içimi oldukça keyiflidir.

2. Tarifte ise kırgın hissettiğimizde elimizin ilk gittiği şey YANİ çorba var.

Kemik iliği suyu ile sebze çorbası

Bu çorbada sebze tercihi tamamen sizin. Önerim C vitamininden zengin brokoli, veya A vitamininden zengin bal kabağı. Çorbaya mutlaka Soğan ve sarımsak da ekliyoruz, soğan yerine yine prebiyotik olan pırasa da kullanabiliriz.
Sebzeleri 3 bardak su ve zerdeçal, karabiber, kimyon gibi baharatlar ile pişiriyoruz. 2 bardak da kemik iliği suyu ekleyip ocağın altını kısıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz. Pratik çorbamız hazır, üzerine maydanozla servis edebiliriz.

Son tarifimiz ise harika bir kombinasyon, bağışıklık sisteminiz bayram edecek.

Ispanaklı, kapya biberli, cevizli ve somonlu salata.

Ispanak ve kapya biberden C ve A vitamini, ceviz ve somondan ise selenyum ve bolca omega-3 alıyoruz. Aynı zamanda somondaki kaliteli proteinle de bağışıklığımızı destekliyoruz. Limonlu, zeytinyağlı, sumaklı salata sosu ile de tarifi taçlandırabiliriz.

Hastalıklardan uzak, sağlıklı günler diliyorum.

Hizmetlerimiz