Diyetin Mevsimi Olur mu?

Diyetin Mevsimi Olur mu?
Diyet kelimesi sizin için ne anlam ifade ediyor?

Kışın sağlıksız beslenip, kilo aldıktan sonra yaza 5 kala düşük kalorili, sağlıksız programlarla plaja hazır olmak mı?

Düğün/nişan yaklaşıyor, elbiselerin içine girmem lazım diye mucizevi pazarlama ürünlerinden medet ummak mı?

Hayır efendim, diyet demek sağlıklı beslenmek demek, bunu yaşam tarzı haline getirmek demektir. Dolayısıyla sağlıklı beslenmenin zamanı, mekânı olmaz.

Örneğin hastaneye gittiniz, hastalığınız için tedavi öneren doktora “ben yaza doğru başlayayım tedaviye” diyebilir misiniz? Beslenme de bir tedavidir, ertelenmesi akut hastalıklar kadar sizi rahatsız etmese de, uzun vadedeki kötü etkilerini hepimiz biliyoruz.

Diyete de şok listeler yerine sağlıklı beslenme gözüyle bakarsanız sadece güzel bir vücut için değil, kan parametrelerinizi düzeltmek için, duygusal yeme bozukluğunuzu gidermek için, daha önce yaptığınız sağlıksız uygulamalardan dolayı bozulan metabolizmanızı tekrar düzene sokmak için “diyet” yapmaya başlarsınız.

Bildiğiniz gibi “diet” kelimesi İngilizce’den dilimize girmiş ve beslenme biçimi anlamına geliyor. Gel zaman git zaman “perhiz” kadar katı bir anlam yüklemişiz biz bu kelimeye. Ben listelerimi “X. Beslenme Programı” diye adlandırıyorum ki diyet kelimesinin psikolojik yükünden biraz uzaklaşabilsin danışanlarım. Seanslarımız da aynı felsefede devam ediyor ve biz hep düzelen sağlığımıza seviniyoruz, giden kilolar yanında şekerleme oluyor.

Size de tavsiyem, lütfen öncelikle kendinize bir hedef belirleyin ama bu rakamlardan ibaret olmasın. Beden algınızı gelin birlikte yıkalım, atalarımızın da dediği gibi önemli olan iç güzellik. İnsan sağlıklı olmanın tadını bir kez aldı mı bir daha bırakmak istemiyor.

Sağlıklı günler dilerim…

Hizmetlerimiz