1 Ayda Kaç Kilo Veririm?

1 Ayda Kaç Kilo Veririm?
Herkesin merak ettiği, diyete başlayanların mutlaka sorduğu, benimse tüylerimi diken diken eden soru kendisi.

Aynı zamanda before-after yayınlamama sebeplerimden de birisi. 1 ayda dolu dolu yiyip, kaçamakları olmasına rağmen bile 7 kilo veren danışanım da var, diyetinden çıkmadığı halde 2 kilo veren danışanım da. Çok daha güzel sonuçları görüp kendi vücuduna kızmanın, sağlık durumunu önemsemeden kafanda hedef belirlemenin sana hiçbir faydası yok, aksine yeme bozukluklarına olan yatkınlığını artırıyorsun fark etmeden.

Peki ne etkiliyor bu kilo verme hızını? Yavaş kilo veriyorsanız daha katı diyet programları mı uygulamanız gerekiyor? Hayır, muhtemelen şimdiye kadar böyle yaptın zaten.

Hep söylüyoruz parmak izimiz nasıl farklıysa metabolizmamız da bir o kadar farklı.

Daha önce kaç farklı diyet yaptın?

Yaptığın diyetlerden kaçı doğruydu? Acaba zayıflama uğruna metabolizmana zarar mı verdin?

Tanısı koyulmuş bir rahatsızlığın var mı?

İnsülin direncini, tiroid fonksiyonlarını, D vitamini, demir eksikliğini, kısacası kan değerlerini düzenli kontrol ettiriyor musun?

Bir ilaç kullanıyor musun?

Ne kadar sıklıkla kabızlık sorunu çekiyorsun?

Yaşın kaç? Cinsiyetin ne?

Egzersiz yapıyor musun?

Kaç kilosun ve hedef kilon ne?

Gördüğünüz gibi kilo verme hızını etkileyen daha sayamadığım birçok faktör var.

Ki benim görüşümde 1 ayda kaç kilo verdiğinden ziyade 1 ayda sağlığını ne kadar iyileştirdiğin çok daha önemli. Sağlık elden gittikten sonra yanlış diyetlerle istersen 10 kilo ver. NE

ÖNEMİ VAR? Değer mi?

Danışanlarıma da ayrıca teşekkür etmek isterim, evet çok güzel kilolar da veriyoruz ama her hafta tartı sonucuna değil kabızlığın son bulmasına, daha dinç uyanmalarına, artık bazı besinlerin dokunmamasına, besin seçimi konusunda kaydettikleri ilerlemeye, kazandıkları kas kütlesine sevindikleri için.

Şimdi ben size soruyorum. 1 ayda kaç kilo verirsiniz?

Hizmetlerimiz